• Frenchtitude

ALL FASHION IS INTERNET FASHION NOW—AT LEAST ACCORDING TO GOOGLE

Updated: Jan 21, 2020

by STEFF YOTKA via VOGUE


Lần đầu tiên trong lịch sử, Google quyết định không đưa vào bản báo cáo năm 2019 những thông tin về thời trang cao cấp. Thay thế cho những thương hiệu đình đám nhất hay các nhà thiết kế được tìm kiếm nhiều nhất, Google cung cấp bảng xếp hạng phong cách của các ngôi sao hay ý tưởng phối đồ.


Từ năm 2001, Google đều đặn đưa ra các bản báo cáo thường niên về các từ khóa được tìm kiếm nhiều nhất. Vogue Runway đã tổng hợp báo cáo này từ năm 2016 và đặc biệt tập trung vào những từ khóa về các thương hiệu cũng như nhà thiết kế thời trang. Tuy vậy năm nay người hâm mộ sẽ không còn được biết những thông tin thú vị này.


Lần đầu tiên trong lịch sử, Google quyết định không đưa vào những thông tin về thời trang cao cấp trong bản báo cáo 2019 của mình. Thay thế cho những thương hiệu đình đám nhất hay các nhà thiết kế được tìm kiếm nhiều nhất, Google cung cấp bảng xếp hạng phong cách của các ngôi sao hay ý tưởng phối đồ. Qua những dữ liệu này, Internet được xem như nguồn cảm hứng của thời trang với các xu hướng dựa trên các memes, apps và mạng xã hội. Những từ khóa nổi bật có thể kể đến như: phong cách của Billie Eilish, VSCO girls, e- girls và soft girls cùng những xu hướng được phổ biến hóa trên TikTok, Instagram và các nền tảng mạng xã hội khác. “Thẩm mỹ Internet” đã trở thành thứ thẩm mỹ đại diện cho thời đại ngày nay.

Sự kiện thú vị này cũng đã phần nào phản ánh về kỷ nguyên nơi con người quan tâm đến hình ảnh hơn bao giờ hết và một sản phẩm chỉ trở nên thành công khi nó gây shock hay tạo hiệu ứng lan truyền trên truyền thông.


Báo cáo hàng quý của Lyst cũng chỉ ra rằng thói quen của các fan hàng hiệu cũng đang bị ảnh hưởng mạnh mẽ bởi văn hóa internet. Các ngôi sao lớn và phong cách thảm đỏ của họ đang dẫn đầu các số liệu của Lyst. Ở hàng top là Timothée Chalamet, Lizzo, Eilish. Tương tự, sản phẩm được tìm kiếm nhiều nhất trên Lyst là những thiết kế hài hước có thể phóng tác thành meme như những chiếc túi siêu nhỏ của Jacquemus’s Le Chiquito hay quần soóc in hình bạch tuộc mà Jeff Bezos đã mặc. Dường như bước vào thập kỷ mới người hâm mộ sẽ được chứng kiến thêm nhiều phong trào thời trang tuyệt vời có xuất xứ từ online.

Sau đây là bảng tóm tắt các từ khóa được tìm kiếm nhiều nhất trong năm vừa qua:


Style của các nhân vật nổi tiếng

Billie Eilish style

Audrey Hepburn style

Ariana Grande style

Kylie Jenner style

Amal Clooney style

Shia Labeouf style

Cam Newton style


Billie Eilish

Cách phối đồ của các sao nữ

Tana Mongeau Coachella Outfit

Serena Williams Outfit

Cardi B Grammy Outfit

Cardi B Yellow Outfit

Josie Canseco Outfit

Ivanka Trump UN Outfit

Kelly Clarkson Outfit on the Voice

Katy Perry Ursula Outfit

Beyonce Formation Outfit

Lindsey Vonn OutfitÝ tưởng phối đồ

E-girl outfit

E-boy outfit

Soft girl outfit

Biker shorts outfit

VSCO girl outfit

Dickies outfit

White jeans outfit

Fila outfit

Champion outfit

Leather pants outfitPhong cách thời trang

Camp style

E-girl style

E-boy style

Steampunk style

Harajuku Style

Preppy style

Yankii style

Vintage style

VSCO girl style

Emo style--

Since 2001, Google has released all-encompassing annual reports of its most trending searches. Vogue Runway has chronicled the ups and downs of each report since 2016, with a particular focus on the fashion brands and designers that Google has measured. In that time we’ve seen interest rise in celebrity designers, in nostalgia, in Meghan Markle, and in Gucci. This year, there’s no such data.


For the first time in recent history, Google opted not to chronicle the world of high fashion in its 2019 report. Instead of hottest brands or most-searched-for designers, Google offered up celebrity style rankings, outfit ideas, and female celebrity looks. The fashion world painted by Google’s top data is one that’s almost entirely internet-centric, with trends born from memes, apps, and social media dominating every chart. See Google’s most “trending” celebrity styler, Billie Eilish, or the resounding searches for VSCO girls, e-girls, and soft girls—all trends popularized on TikTok, Instagram, and other social platforms—for the proof that internet aesthetics have become the predominant aesthetics for our time.Of course it’s not surprising for Google to be ground zero for viral trends. The internet-obsessed will search for fashion on the internet. Think of the opposite: Customers with craft-based, erudite taste are probably not Googling “how to The Row,” but rather hitting up the designers’ latest store in London. Still, the search giant’s lack of any data around luxury fashion does show that in an image-obsessed age, the more shocking and viral a product is, the more successful it will be.


A similar picture is painted in Lyst’s popular quarterly reports that show that luxury shoppers’ habits are heavily shaped by internet culture. Celebrities and their red carpet turns dominate Lyst’s data too, with Timothée Chalamet, Lizzo, Eilish, and their viral style named as fashion fan favorites. Similarly, the most-searched-for products, according to Lyst, are the ones with high meme-ability, like Jacquemus’s Le Chiquito micro-bag and a pair of octopus-print shorts worn by Jeff Bezos. Is this the end of offline eclecticism as we know it? Maybe not, but the numbers don’t lie. As we head into a new decade, it seems like the next great fashion movements will start online.


Celebrity Style

Billie Eilish style

Audrey Hepburn style

Ariana Grande style

Kylie Jenner style

Amal Clooney style

Shia Labeouf style

Cam Newton style


Ariana Grande

Female Celeb Looks

Tana Mongeau Coachella Outfit

Serena Williams Outfit

Cardi B Grammy Outfit

Cardi B Yellow Outfit

Josie Canseco Outfit

Ivanka Trump UN Outfit

Kelly Clarkson Outfit on the Voice

Katy Perry Ursula Outfit

Beyonce Formation Outfit

Lindsey Vonn OutfitOutfit Ideas

E-girl outfit

E-boy outfit

Soft girl outfit

Biker shorts outfit

VSCO girl outfit

Dickies outfit

White jeans outfit

Fila outfit

Champion outfit

Leather pants outfitFashion Style

Camp style

E-girl style

E-boy style

Steampunk style

Harajuku Style

Preppy style

Yankii style

Vintage style

VSCO girl style

Emo style----------------------------

FLANERIE CONCEPT STORE

2nd floor, 21 Trang Tien, Ha Noi, Viet Nam

Hotline: (+84) 9 81 90 68 66


[website] http://flanerie.vn/

[instagram] flanerie_journal

[facebook] https://www.facebook.com/flanerie.hanoi/


#FLANERIE #fashion #google #style #outfitideas #celeberities #billieeilish #harujuku #cardib #beyonce #arianagrande #kendalljenner #gigihadid #katyperry #contemporaryfashion #conceptstoreconceptstore #designer

logo white.png
  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Flanerie

41 Tràng Tiền, Hoàn Kiếm, Hà Nội 110109, Vietnam

098 190 68 66