• Chanto

Gentlewoman - a celebration to all contemporary beauty

Today’s gentlewoman is smart, discerning and creative. She embodies an educated, sophisticated and modern, who established her own position in society. According to Navaz Batliwalla, author of The New Garconne: How to Be a Gentlewoman, the word ‘’gentlewoman’’ itself is a juxtaposition of quaintness and contemporariness.

The word emerged in the 13th century, and originally defined a woman of noble birth or good social background. Throughout the 20th and 21st centuries, bold and daring women took the matter into their own hands and redefined the meaning of ‘’gentlewoman’’. They shone thanks to their innovation, intelligence, independence, creativity and refreshing sense of style.


Gabrielle Chanel

Batliwalla confesses that one of her idols is Gabrielle ‘Coco’ Chanel, who set women free from the painful and restricting corsets, and race them access to trousers and oversized knits.


In her opinion, the quintessence of the new gentlewoman lies in duality, in harmony of masculine and feminine influences, a combination of the highbrow and the humble. Most of the most notable gentlewomen had a distinctive look, blending masculine styles with feminine wit and whimsy.


In order to fully grasp the "garçonne" style, one needs to know that the main things the gentlewoman is seeking are versatility and stylishness. Each piece she wears has to have a certain flair to it, but they also could be worn in different situations: from the office to the restaurant, practicality is the foundation of the wardrobe of the gentlewoman. Obviously, the apparels are largely influenced by menswear, but they still capture that womanly sensuality.

To seek out your gentlewoman, brows our contemporary fashion pieces at Flanerie Concept Store at 21 Trang Tien str, Hanoi.

---

Trong xã hội hiện đại, “Gentlewoman” là cụm từ để chỉ đến người phụ nữ thông minh, quyết đoán và sáng tạo. Cô là hiện thân của một phụ nữ có học thức, tinh tế, hiện đại và có thể thiết lập vị trí của riêng mình trong xã hội.


Beyoncé

Khái niệm Gentlewoman xuất hiện lần đầu vào thế kỷ 13, với định nghĩa “một người phụ nữ cao quý và có nền tảng xã hội tốt”. Trong suốt thế kỷ 20 và 21, khái niệm này được định nghĩa lại bởi những người phụ nữ cá tính và táo bạo. Họ tỏa sáng nhờ vào sự đổi mới, thông minh, độc lập, sáng tạo và đổi mới phong cách.


Batliwalla - tác giả cuốn sách “The New Garçonne: How to Be a Modern Gentlewoman” - thú nhận rằng một trong những thần tượng của cô là nhà thiết kế Gabrielle Coco Chanel, người đã giải phóng phụ nữ khỏi những chiếc áo corset gò bó và đưa họ tiếp cận với quần tây và áo len oversize. Tinh hoa của Gentlewoman nằm ở sự đa dạng, trong sự hài hòa của sữ pha trộn giữa nét nam tính và nữ tính, sự kết hợp giữa tính cao ngạo và khiêm tốn. Hầu hết các Gentlewoman nổi tiếng đều có một vẻ ngoài đặc biệt, pha trộn phong cách nam tính với sự dí dỏm nữ tính.


Để có thể nắm bắt phong cách Gentlewoman, chúng ta cần biết rằng những thứ mà người phụ nữ tìm kiếm là sự linh hoạt và cá tính. Mỗi món đồ cô mặc đều phải có một sự tinh tế nhất định, và sự đa dạng đáp ứng được các tình huống khác nhau: từ văn phòng đến nhà hàng. Những bộ trang phục này thường hay bị ảnh hưởng phần lớn bởi trang phục nam, nhưng họ vẫn nắm bắt được sự gợi cảm của người phụ nữ.

Flanerie Concept Store

Để tìm hiểu về phong cách của một gentlewoman, hãy đến với các sản phẩm thời trang đương đại tại Flanerie Concept Store tại 21 Tràng Tiền, Hà Nội.


----------------------------

FLANERIE CONCEPT STORE

2nd floor, 21 Trang Tien, Ha Noi, Viet Nam

Hotline: (+84) 9 81 90 68 66


[website] http://flanerie.vn/

[instagram] flanerie_journal

[facebook] https://www.facebook.com/flanerie.hanoi/


#Flanerie #Conceptstore #contemporaryfashion #designer #contemporary #Gentlewoman #Garconne #GabrielleChanel #Chanel #NavazBatliwalla #TheNewGarconne #Lifestyle #Booklogo white.png
  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Flanerie

41 Tràng Tiền, Hoàn Kiếm, Hà Nội 110109, Vietnam

098 190 68 66